Over ons

LichtDelen is kort geleden gestart als een netwerk van mensen zijn die samen (blijven) ontdekken wat geloven vandaag de dag betekent. Dat doen wij met en voor bewoners uit de wijk Loosduinen die elkaar waar nodig ondersteunen in het dagelijks leven. 

Dit zijn wij

In verbinding brengen

We zijn gericht op verbinding. Dat kan zomaar vaag of nietszeggend worden, daarom maken we het graag concreet. We willen dat inwoners van Loosduinen elkaar ontmoeten en daardoor zichzelf en de ander beter leren kennen. Geloven ontdekken wij op een andere, nieuwe en vooral creatieve manier en we proberen vandaag een plek van geloof, hoop en liefde te zijn.

Pionieren

Wij zijn een nieuwe pioniersplek van de Protestantse Kerk in de Haagse wijk Loosduinen. Dat betekent dat we op zoek zijn naar een nieuwe vorm van kerkzijn, die aansluit bij de mensen die vandaag in Loosduinen wonen. De Abdijkerk is een kerk waar we mee samenwerken. We vinden het belangrijk om mensen te verbinden en zo zinvolle ontmoeting te creëren. 

Dit doen wij

Bijbelkeuken

Samen eten en verhalen ontdekken. Bij Bijbelkeuken gaan we op creatieve wijze aan de slag met zingeving en geloven. Er passeren verhalen over stoere mensen, mislukkelingen, succesvolle koningen en soms een combinatie daarvan. Denkpatronen worden doorbroken op deze avonden die geschikt zijn voor zowel jongeren als volwassenen. 

Kliederkerk

Ongeveer elke twee maanden houden we in de Ds. W.E. den Hertogschool een Kliederkerk. In de chaos van het leven ontdekken we een bijbelverhaal op allerlei nieuwe manieren. Zo leren we over en van God en elkaar. De Kliederkerk is voor iedereen van 0-99 jaar oud. Je hoeft geen binding te hebben met de kerk/school. Ieder is van harte welkom!

Hallo daar!

Wil je meer weten over Lichtdelen? Neem dan contact op met team LichtDelen. Zij staan je graag te woord.