hart eeuwig
Auteur foto

LichtStart

Eeuwigheidsdag

Vandaag sprak Pionier Louise den Hoed over herdenken en vooruitkijken.

De kerk viert vandaag eeuwigheidsdag. Dit is de laatste dag van het kerkelijk jaar.
Hierbij worden de namen genoemd van degenen die in het afgelopen jaar zijn overleden.
Tegelijkertijd brandden we kaarsjes, kinderen maakten een hart met daarin de namen van personen die gemist worden.
Zo gaf LichtDelen vandaag vorm aan deze dag waarbij ook troost gevonden werd in de belofte dat God zorgt voor onze geliefden die er niet meer zijn.
En dat er hoop wordt geput uit de belofte dat God alles nieuw zal maken.

Hart van God

Geïnspireerd door een verhaal uit het boek ´de gelukbrenger´ vertelde Louise over een meisje dat op zoek ging naar het hart van God. Want, zo werd haar verteld, haar onlangs overleden vriendinnetje zou daar nu zijn. Ze zoekt en zoekt, en nergens vind zij het hart van God. Niet in de kerk, niet thuis, niet bij vrienden. Dan neemt een adelaar haar mee de lucht in. En daar vanuit de lucht zag ze het. De krullen van het haar van haar vriendin in de golven van de zee, een glimp van haar glimlach in de bloemenvelden. Ze vlogen naar de horizon en in het avondrood van de zon zag ze de rode blosjes van haar wangen. In de warmte van de zon, de stilte van de maan en de twinkeling van de sterren; overal was haar vriendin. Want Gods hart is zo groot als de wereld.

En zo denken we na over tranen en verdriet, over het gemis van een ander. Maar we ontdekken ook perspectief aan verdriet. Soms kan het donker zijn om ons heen. Maar er komt een dag dat de zon zal schijnen, God zijn Licht deelt over onze donkere dagen.
Deze boodschap nemen we mee naar komende week.

Louise den Hoed is Missionair Pionier van LichtDelen.

“Samen met deelnemers, vrijwilligers ontdekken we hoe we handen en voeten kunnen geven aan samen geloven en samen doen. De LichtStart op zondag, ongeveer eens per maand, is een manier om samen geloven te beleven.
Onze pioniersplek word mogelijk gemaakt door financiële steun van de Protestantse kerk, fondsen en giften. Wil jij ons project steunen? Dat kan middels een donatie of vrijwilligerswerk.
Je donatie is ontzettend welkom en wordt besteed aan onze vieringen en andere samenkomsten.  
Voor het komende jaar is tevens een inzamelingsactie opgezet”

Deel dit bericht!