Levenspad
Auteur foto

Als het leven een weg is..

Als je leven een weg is, waar leidt die dan naartoe? Waar kom je vandaan en waar sta je nu? Grote vragen waarop we de antwoorden zoeken. 10 zinvolle en gezellige avonden met LichtDelen.

Waar kom je vandaan?

Waar je vandaan komt is veel bepalend voor hoe je leven eruit ziet. Op 18 maart deelde LichtDelen haar tafel met verschillende mensen. Een dame en heer die die ooit immigreerden, een getrouwd stel op leeftijd, moeders die alle ballen omhoog willen houden, carrière tijgers etc. En allemaal met een eigen ‘normaal’.

Waar zij vandaan komen is bepalend voor hoe hun leven eruit ziet. gewoontes, overtuigingen en dus heel veel verschillende soorten ‘normaal’. Een ding hebben zij allemaal gemeen. Een ieder is op weg. En om te gaan waar je wilt zijn is het goed om te beseffen waar je vandaan komt. Ben je trots op waar je vandaan komt? Op je naam, je afkomst en hoe lekker loop je op de weg die je nu volgt?

Verschillende verhalen zijn een bron aan inspiratie en bemoediging geweest deze avond. Vanuit Bijbelse inspiratie werd er gekeken naar vergelijkbare verhalen of punten van herkenning. En die waren er zeker. Het was een ongewone en verrassende kennismaking met de cursus van Mensen van de weg.

Levensvragen

Op vrijwel elke derde vrijdag van de maand staat er bij LichtDelen een levensvraag centraal. In elk geval de komende 10 keren. Samen maar ook individueel denk je na over vragen die we allemaal hebben. Denk aan hoe ga ik om met stress? Met wie ga ik om? Hoe reageer ik op verlies en hoe maak ik mijn wereld een stukje mooier?

Hoe ging Jezus om met deze vragen? En welke uitspraken deed hij? Welke keuzes maakt hij en welke weg nam hij? Je onderzoekt of je wat kunt met die weg van Jezus. Een open en vrijblijvende zoektocht die je in elk geval een gezellige avond belooft. Iedereen heeft wat te ontdekken en kan zich spiegelen aan de verhalen en uitspraken.

Op vrijdag 15 april duiken we weer de diepte in: waarom leef ik eigenlijk? Wanneer heeft het zin? En als mijn leven een weg is, waar leidt die dan naartoe? Er zijn mensen die zeggen dat er niet zoiets als ‘zin’ is. Je gaat wel een weg, maar die leidt nergens naartoe.
Anderen zeggen: misschien is er wel een doel, maar dat kun je niet kennen. wij vinden het ontzettend leuk en zinvol om hier samen in te verdiepen.

Meedoen

De volgende verdiepingsavond ‘Onderweg met LichtDelen’ is op 15 April 2022. We starten om 18.00 uur met een warme maaltijd.
Het inhoudelijke programma start omstreeks 18.40 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur.
Je kunt jezelf opgeven via info@lichtdelen.nl.
Wij vragen een vrijwillige bijdrage ivm de maaltijd en materialen.
Misschien tot ziens!

Volg je ons al op facebook en Instagram?

Deel dit bericht!